Σχετικά με το στίγμα που οφείλει να αποκτήσει η ΝΔ για να ανακάμψει, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε:

«Η ΝΔ με βάση την ιδρυτική της διακήρυξη είναι μια πολυσυλλεκτική παράταξη που ξεκινά από τις παρυφές της αριστεράς και φτάνει μέχρι τις παρυφές της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Δεν είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα, ούτε ένα κεντρώο κόμμα. Απευθυνόμαστε σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις ομάδες».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείως πάντως πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει χώρος δράσης και δεξαμενές άντλησης ψηφοφόρων δεξιότερα της ΝΔ.  «Η στόχευση πρέπει να είναι στο κέντρο, αλλά ο λόγος μας πολυσυλλεκτικός. Είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα με κοινωνική ευαισθησία και αυτό είναι το πρόσωπο που πρέπει να αναδείξουμε. Η ιδεολογία μας είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός», υπογράμμισε.

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει στη ΝΔ για τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι «αν και ακούει πολλούς να ενδιαφέρονται, είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για πρόσωπα. Αυτή η συζήτηση θα γίνει όταν δούμε όλους τους υποψηφίους. Το σημαντικότερο είναι ο προγραμματικός λόγος, τα πρόσωπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα», είπε.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να γυρίσει στην αρχηγία ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε:
«Όλα τα στελέχη έχουν να προσφέρουν. Όμως αυτό πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση με τον ιστορικό χρόνο, τις συνθήκες και τις συγκυρίες». Για δε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε: «Ο Μεϊμαράκης πέτυχε έναν άθλο. Συσπείρωσε δυνάμεις και επαναπροσέγγισε ψηφοφόρους που είχαν δυσαρεστηθεί και είχαν θεωρήσει λανθασμένη τη στροφή προς τα δεξιά. Αυτό βέβαια δεν ήταν αρκετό».