"Η σοφία είναι κάστρο μέσα σου, που εχθροί δεν μπορούν να κυριεύσουν"
 

Τα σοφά γνωμικά του ποιητή Βαλουβάρ, τα Θιροκουράλ, γραμμένα πριν από 2.000 περίπου χρόνια, αποτελούν πολύτιμο θησαυρό για τον σημερινό άνθρωπο, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας.

Μεταφρασμένα σε τουλάχιστον 80 γλώσσες, θεωρούνται αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ενώ στην Ινδία και σε πολλές άλλες χώρες, είναι αναπόσπαστο τμήμα της Κλασσικής Φιλολογίας και διδάσκονται ακόμη στα σχολεία.
 
Με 1.330 έμμετρα δίστιχα, ο ποιητής αγγίζει αιώνιες, αναλλοίωτες στον χρόνο αλήθειες, σχολιάζοντας θέματα της εγκόσμιας καθημερινότητας που αφορούν στη λήψη σωστών αποφάσεων & δράσεων σε θέματα: οικογένειας, διοίκησης, εξουσίας, στρατού, επιλογής φίλων, υπαλλήλων, εχθρών καθώς και τις επιπτώσεις τους στον πράττοντα και στο περιβάλλον του.
 
Όλα αυτά είναι μία συνταγή για να επιβιώσουμε άθικτοι στο τσουνάμι των αλλαγών και να ζήσουμε ευτυχισμένοι παρά τους ασταθείς καιρούς που ζούμε.
 
Αυτή είναι η πρώτη ελληνική μετάφραση του Θιροκουράλ και έχουν σχολιαστεί από τον Γεώργιο Τσάτσο, με τρόπο που να τα συνδέει και να τα κάνει πιο επίκαιρα από ποτέ για τον σημερινό Έλληνα.