Σε μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης τα κόμματα έχουν ανάγκη ανθρώπους με γνώσεις, εξειδίκευση και ταυτόχρονα να είναι αυτό που λέμε "άνθρωποι της δουλειάς". Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υποψήφιος στην Α΄Πειραιά και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, έχει και τη διάθεση, αλλά και το konw how. Γεννημένος στον Πειραιά δεν θα μπορούσε παρά να είναι Ολυμπιακός και φυσικά δεν το έχει κρύψει ποτέ. Άλλωστε, έχει διατελέσει και μέλος του Ερασιτέχνη, είναι γνώστης της κατάστασης στο Μεγάλο Λιμάνι και των προβλημάτων τόσο στον αθλητισμό όσο και στην τοπική κοινωνία. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "ΓΑΥΡΟ" μίλησε μάγγικα, πειραιώτικα και Ολυμπιακά. 

Κύριε Αρβανιτόπουλε ως βέρος Πειραιώτης τι σημαίνει για εσάς ο Ολυμπιακός;

Ο Ολυμπιακός για όλους τους Πειραιώτες είναι ο «Θρύλος» μας. Ήταν και παραμένει τρόπος ζωής για τους Πειραιώτες. Είναι μια ιδέα. Είναι η τιμημένη ερυθρόλευκη φανέλα με τον Δαφνοστεφανωμένο Εφηβο που γέμιζε τη ζωή μας και τα κυριακάτικα απογεύματά μας απ' τα παιδικά μας χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι ο Πειραιάς μας. Το καμάρι μας. Το πάθος και η περηφάνια μας.

Είστε κανονικός «Γαυρος» δηλαδή…

Τρίτη γενιά Πειραιώτης. Το πατρικό μου είναι  στα Καμίνια.. δηλαδή πιο «γαυρος» πεθαίνεις που λέτε οι νεότεροι (γελια)… Εξάλλου Θρύλος γεννιέσαι και γαλουχείσαι μεγαλώνοντας στην πειραιώτικη ντομπροσύνη.

Μεγαλώσατε δηλαδή στα τσιμέντα του Καραϊσκάκη..

Μεγαλώσαμε τρυπώνοντας στο Καραϊσκάκη,  σκαρφαλώνοντας σε σιδεριές και κάγκελα για να κλέψουμε μια ματιά από τη μαγεία του Δεληκάρη, του Τριαντάφυλλου, του Κρητικόπουλου, του Κελεσίδη και όλων των άλλων παιδικών μας ηρώων. Έζησα, όπως και όλοι μας, στα «τσιμέντα» αμέτρητες συγκινήσεις. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς..

Τι είναι αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας;

Παρά το γεγονός ότι οι χαρές και οι στιγμές μαγείας είναι αμέτρητες, αυτό που έχει χαραχθεί μέσα μου ήταν η τραγωδία των αδερφών μας της Θύρας 7.Ήμουν μέσα και το βίωσα έντονα.Όσα χρόνια και να περάσουν αυτό θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο μέσα μου, όπως και σε όλους του Ολυμπιακούς.

Τη φετινή ποδοσφαιρική ομάδα πως την είδατε;

Είμαστε με διαφορά η καλύτερη ομάδα, έχουμε τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα και ένα νέο καλό προπονητή. Πιστεύω ότι όσο χάρηκαν, χάρηκαν οι αντίπαλοί μας. Τώρα θα μας ακολουθούν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ή κατά το λαϊκότερο «θα βλέπουν την πλάτη μας»…

Πιστεύετε ότι είναι ευκαιρία στην Ευρώπη να κάνει φέτος την υπέρβαση;

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό club σε όλα τα επίπεδα. Έχει καθιερωθεί στην ελίτ της Ευρώπης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε στιβαρή και σοβαρή διοίκηση και ένα Πρόεδρο που λατρεύει την ομάδα. Αυτό έχει αποτελέσματα και φαίνονται. Φέτος παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στους ομίλους, κερδίσαμε  την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Champions League καθώς και την πρωταθλήτρια Ιταλίας και από καθαρή ατυχία δεν περάσαμε στην επόμενη φάση του Champions League. Στο Europa League πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε καλά και να κάνουμε ίσως ένα όνειρο πραγματικότητα…Έχω ένα προαίσθημα.. Το 2012 όταν με είχατε ρωτήσει για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης σας είχα πει ότι «έχω κι ένα καλό προαίσθημα…». Εύχομαι να βγω αληθινός,  εξάλλου όλοι συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!

Κε Αρβανιτόπουλε ήσασταν 3 χρόνια στο ΔΣ του ερασιτέχνη, αλήθεια πως βλέπετε τα πράγματα εκεί

Έχω εντυπωσιαστεί από τα αποτελέσματα της δουλειάς του κ. Κουντούρη και της διοίκησής του. Έχοντας διατελέσει ,όπως είπατε, μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ξέρω πολύ καλά τα προβλήματα, τις δυσκολίες. Παρόλα αυτά με το σωστό management του κ Κουντούρη και την υποστήριξη του κ. Μαρινάκη σε όλα τα επίπεδα ο ερασιτέχνης έχει βρει το δρόμο του και οι «κούπες είναι πλέον αμέτρητες» (γέλια).. Πραγματικά εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι διότι ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι η καρδιά του συλλόγου μας και πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα.

Και μια πολιτική ερώτηση κ. Αρβανιτόπουλε…Θα έχουμε κυβέρνηση την επομένη των εκλογών;

Το ζήτημα είναι τι προσανατολισμό θα έχει η κυβέρνηση; Μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Εγγυάται ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένες. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς εγγυάται; Διασφαλίζει ότι οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες; Η απάντηση είναι πως οχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ακραίες θέσεις και την πολυφωνία απόψεων προκαλεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και στο τέλος φόβο. Ας τα σκεφθούμε όλα αυτά πριν πάμε στην κάλπη.