«Αβυσσος» είναι η λέξη που χρησιμοποιεί ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προκειμένου να περιγράψει την ιδεολογική και πολιτική απόσταση που χωρίζει τη Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων. Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως η Ν.Δ. δεν πρόκειται να δώσει ψήφο ανοχής σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ο πρώην υπουργός Παιδείας και υποψήφιος στην Α’ Πειραιά με τη Ν.Δ. καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα του, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό στηρίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας.             
«Οι θυσίες της ελληνικής οικογένειας ήταν μεγάλες. Ας μην πάνε χαμένες!» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος σημειώνει πως απεύχεται το Grexit, αν και προσθέτει ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει για τη χώρα «πολιτική και οικονομική απομόνωση».

- Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα;
Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές υπάρχει μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Ψηφοφόρων που στέκονται κριτικά απέναντι στο πολιτικό σύστημα και είναι προβληματισμένοι για το μέλλον της χώρας. Η ψήφος τους είναι κρίσιμη για την Ελλάδα. Προφανώς δεν πείθονται από τις ανεφάρμοστες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη οικονομική καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Εγώ θα τους καλέσω να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, να στηρίξουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, να στηρίξουν τη σταθερότητα, να βάλουν ένα τέρμα στην πολιτική αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Οι θυσίες της ελληνικής οικογένειας ήταν μεγάλες όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην πάνε χαμένες!

- Θεωρείτε ότι η Ν.Δ. μπορεί να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας αυξάνει και ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια. Από την άλλη, η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ έχει σταματήσει. Πολύ απλά: έχει πιάσει ταβάνι. Είμαι πεπεισμένος και από τις επαφές μου με τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες ότι στο τέλος θα κερδίσει η σταθερότητα. 

- Εκτιμάτε ότι η στρατηγική επένδυσης στον φόβο αρκεί για να επανασυσπειρώσει τη βάση της η Ν.Δ.;
Μα ο φόβος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα δεν προήλθαν εξαιτίας της στάσης της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Παρότι δεν είχε ενστάσεις για το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα, επέλεξε να μην τον στηρίξει και να μπούμε σε περιπέτειες. Από την άλλη, τυχόν εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί φόβο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Τόσο εξαιτίας των θέσεων και της πολυγλωσσίας που υπάρχει στο εσωτερικό του όσο και της έλλειψης συμμαχιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αστάθειας. Με ποιους θα σχηματίσει κυβέρνησης Μόνο στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανούς συμμάχους. 

- Φοβάστε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει Grexit;
Φοβάμαι την πολιτική αστάθεια που θα υπάρξει και την πολιτική κατεύθυνση που θα πάρει η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Απεύχομαι το Grexit, καθώς οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Αλλά και Grexit να μην υπάρξει, η πολιτική μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις θέσεις που προτείνει, θα κοστίσει στην Ελλάδα, καθώς θα βρεθούμε σε πολιτική και οικονομική απομόνωση. 

- Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει ο μεγάλος συνασπισμός Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ;
Δε μπορώ να δω τέτοιου είδους συνεργασία. Μας χωρίζει η άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

- Ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δίνατε;
Ψήφο ανοχής; Δεν το συζητώ. 

- Τι περιμένει τους πολίτες αν τελικά επιλέξουν να ανανεώσουν την εμπιστοσύνης τους στο δικό σας κόμμα; Θα ληφθούν τα μέτρα που περιλαμβάνει το e-mail Χαρδούβελη;
Μια σταθερή πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ευρώ. Αυτό περιμένει τους Ελληνες σε περίπτωση νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Μια Ελλάδα όπου οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες. Θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στην αξιολόγηση του προγράμματος και την εκταμίευση του υπολοίπου της δόσης, δηλαδή των χρημάτων που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Θα ακολουθήσει μια νέα περίοδος δίχως τον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών, αλλά με την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων που προκύπτουν από ένα εθνικό σχέδιο. 

- Στις εκλογές του 2012 στην Α’ Πειραιά όπου είστε υποψήφιος πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυξημένα ποσοστά εμφάνισε και η Χρυσή Αυγή. Για ποιον λόγο αυτή τη φορά να επιλέξουν το δικό σας κόμμα;
Ο Πειραιάς έχει μπει σε μια νέα, δυναμική πορεία. Βρίσκεται στον διεθνή χάρτη των επενδύσεων και φιλοδοξεί να καταστεί το πρώτο λιμάνι στη Μεσόγειο και μεταξύ των σημαντικότερων στην Ευρώπη, που δημιουργεί και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Ποιο κόμμα είναι κοντά σε αυτό το όραμα, σε αυτό τον στόχο; Η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι Πειραιώτες έχουν να απαντήσουν σε αυτό το δίλημμα. Εχουν όμως να απαντήσουν και σε ένα άλλο. Ποια πρόσωπα μπορούν να εργαστούν για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου; Γι’ αυτό τους καλώ να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου. Με δύναμη και δουλειά μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό Πειραιά.