Κύριε Αρβανιτόπουλε μπορείτε να μας πείτε την άποψή σας για την προκήρυξη αυτών των εκλογών;
Οι Έλληνες πολίτες δεν ήθελαν εκλογές. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όπως ξεκάθαρο είναι ότι οδηγηθήκαμε σε αυτές τις εκλογές με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι δεν είχε ενστάσεις στην υποψηφιότητα Δήμα, επέλεξε να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική αστάθεια. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης ήταν να επανέλθει η αβεβαιότητα στη χώρα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μιλούν και πάλι για χρεοκοπία της Ελλάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τις ξένες επενδύσεις, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας, αλλά και για τον Ελληνικά νοικοκυριά και τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι πολίτες θα τιμωρήσουν το ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτή του τη στάση.


Μπορείτε να μας κάνετε έναν απολογισμό του έργου σας για την Ύδρα ως Υπουργός και Βουλευτής της Κυβερνητικής παράταξης;
Στην Ύδρα η Ελληνική πολιτεία χρωστάει πολλά και όσα και αν κάνει κάποιος η προσφορά της στο πέρασμα των χρόνων παραμένει ανεκτίμητη. Μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα τόσο ως Αν. Υπουργός Παιδείας στην Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου όσο και ως Υπουργός Παιδείας στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά προσπάθησα να βοηθήσω την Ύδρα.
Πέρα από την αυτονόητη θεσμική υποχρέωσή μου για την έγκαιρη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της Ύδρας, σε όλες τις βαθμίδες, θέλω να σταθώ σε ορισμένες παρεμβάσεις μου οι οποίες πιστεύω βοήθησαν πραγματικά. Η Ύδρα διατήρησε το Β' Δημοτικό και το Β΄ Νηπιαγωγείο της παρά τις προθέσεις της προηγούμενης Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας. Η ιδιαιτερότητα της Ύδρας, της οποίας είμαι γνώστης, είναι αυτή που καθιστά κάτι τέτοιο επιβεβλημένο.Η παρέμβαση μου επίσης με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι αυτή που απέτρεψε το κλείσιμο της ιστορικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας. Δεν νοείται στην συνείδηση του Έλληνα ναυτικού, Ύδρα χωρίς την ΑΕΝ. Η ΑΕΝ Ύδρας είναι άλλωστε η αρχαιότερη στον κόσμο και η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να είναι περήφανη για αυτήν.Αισθάνομαι επίσης υπερήφανος γιατί επί των ημερών μου στο Υπουργείο Παιδείας δόθηκε η μεγαλύτερη επιχορήγηση για την ανακαίνιση του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας η οποία άγγιξε τα 120.000 Ευρώ. Και αυτό συνέβη γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η ιστορική μνήμη αυτού του νησιού θα πρέπει να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού και να παραδίδεται αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές. Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι ήμουν δίπλα τόσο στην προηγούμενη όσο και στην σημερινή Δημοτική Αρχή του νησιού σε οτιδήποτε μου ζήτησε.Πρόσφατα, μάλιστα, σε συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού προωθήσαμε ευνοϊκή ρύθμιση για την φορολόγηση των κτιριακών εγκαταστάσεων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων των Νησιών η οποία αφορά άμεσα την Ύδρα.

 

Τι κατά τη γνώμη σας χρειάζεται ακόμα η Ύδρα;
Το νησί έχει άμεση ανάγκη υλοποίησης του έργου του βιολογικού καθαρισμού, την εξεύρεση οριστικής λύσης για την διαχείριση των απορριμμάτων του, την υλοποίηση του έργου του ελικοδρομίου του, την επισκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων του και της πανέμορφης παραλίας του. Χρειάζεται επίσης και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Μια σφαιρική λύση στο ακτοπλοϊκό του πρόβλημα, μια πιο ορθολογική προσέγγιση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της Ύδρας και κυρίως υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων έτσι ώστε να παραμείνουν στην Ύδρα και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στα αστικά κέντρα της χώρας. Έχω πλήρη επίγνωση ότι χρωστάμε στην Ύδρα ακόμα πολλά και είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ για όλα αυτά.


Τι πιστεύετε για το αποτέλεσμα των εκλογών;
Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του Ελληνικού λαού. Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει, και αυτό το βλέπω στις καθημερινές επαφές με τους συμπολίτες μου. Οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η έλλειψη σχεδίου για την επόμενη ημέρα, η πολυφωνία των στελεχών του κάνει τους Έλληνες να δυσπιστούν απέναντί του. Επιπλέον, η πολιτική αβεβαιότητα, ελλείψη συμμάχων στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ανασφάλεια σε μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν μπορούν να πάνε χαμένες.